Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk Emmastaete – Poortugaal
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Emmastaete
Oostdorpseweg 45 3176 PL
Poortugaal

Praktijknieuws

Griep- en pneumokokkenvaccinatie

Vanwege een late levering van de griepvaccins vinden de vaccinatieavonden dit jaar plaats op woensdag 17 november en donderdag 25 november. Dit is alleen voor genodigden, op vertoon van een uitnodiging. U zult deze uitnodiging in week 43 ontvangen.

Op basis van de meest recente onderzoeken adviseert de gezondheidsraad de selectie voor de griepprik uit te breiden. Het is namelijk gebleken dat er meer groepen zijn met een verhoogd risico om ernstig ziek te worden van de griep.

 • Patiënten met neurologische en neuromusculaire aandoeningen (NNMD)
  • Mensen met een spierziekte, of een andere ziekte(n) aan het zenuwstelsel zoals Parkinson of ALS.
  • Mensen met een doorgemaakt hersenbloeding of infarct.
  • Mensen met epilepsie
  • Kinderen met psychomotore aandoeningen
 • Patiënten die COVID-19 hebben doorgemaakt en longschade hebben
 • Mensen met morbide obesitas (BMI Body Mass Index  > 40)
 • Mensen met dementie
 • Mensen met cochleaire implantaten
 • Zwangere vrouwen vanaf 22 weken zwangerschap
 • Mensen met een verstandelijke beperking die niet ineen instelling wonen.

Zelf melden

Behoort u tot één van de bovenstaande groepen? U kunt zich tussen 1 oktober en 1 november telefonisch of per e-mail consult melden bij de praktijk. Als u in aanmerking komt, krijgt u een afspraak voor de griepprik.

Nieuw gezondheidscentrum

De bouw van het nieuwe gezondheidscentrum aan de Waalstraat in Poortugaal is in volle gang. Naar verwachting zullen wij halverwege 2022 verhuizen.

Nieuwe huisarts

Vanaf 1 september zal dokter Snieders 3 dagen per week bij ons het team komen versterken. Zijn vaste werkdagen worden maandag, woensdag en vrijdag. Dokter Kuipéri werkt op alle dagen behalve op woensdag.

Mondkapjes ook na 28-6 verplicht in de praktijk

We hebben er begrip voor dat sommige mensen zich niet prettig voelen met een mondkapje.  Er zijn ook mensen die zich juist niet veilig voelen als er geen mondkapjes worden gedragen. Bovendien is onze praktijk klein en is het vaak moeilijk om 1,5 meter afstand te houden.

We vinden het belangrijk dat iedereen naar de huisarts durft te komen. Om die reden blijven mondkapjes ook na 28 juni voorlopig verplicht bij het binnentreden van de praktijk.

1,5 meter afstand blijft belangrijk na vaccinatie

Het is fijn om te zien dat het normale leven weer op gang komt. Helaas zien we ook dat de delta-variant (indiase variant) inmiddels aan terrein wint. Helaas zijn er ook bij ons in de praktijk veel mensen hard getroffen door het corona-virus. Laat u vaccineren, want dit is een effectieve manier om ernstig ziek worden door het corona-virus te voorkomen. Maar ook na vaccinatie is het belangrijk om 1,5 meter afstand te houden, thuis te blijven bij klachten en u te laten testen. Als u klachten hebt is het advies om een PCR-test via de GGD te laten doen, een zelftest is niet voldoende in dat geval.